KANGXI és una ploma creada per Olga Aloy, que s’inspira en l’estil dels arnesos dels cavallers de les estepes Manxú del segle XVII, sota el regnat de l’emperador Kangxi, que portà al seu apogeu la dinastia i el país. Excel·lents arquers a cavall, es reunien en «banderes», terme que designava una formació d’una desena d’homes, i foren un dels principals components militars de la política d’unificació i defensa de l’emperador. Els arnesos eren fets a base de seda i paraments de metall, i la fusta dels arcs estava protegida per laca natural. Amb laca per a la seda i escates d’or veritable per als paraments de metall.

L’elaboració d’aquesta ploma ha requerit molts mesos de feina. Un cop posades les capes de base, les palletes d’or s’han aplicat d’una en una i s’han recobert amb una nova capa de laca. Un cop assecada al «furo» (armari tradicional que té una taxa d’humitat del 80% i una temperatura de 23º), la peça és polida minuciosament fins a la reaparició de l’or i abans de l’aplicació de la capa següent. Caldran de 18 a 20 capes perquè l’or quedi incrustat en la laca i el tacte adquireixi la sensualitat sedosa característica de les laques naturals i artesanals.

Als extrems de la ploma, i encastades per un joier creador, un cristall de roca, pedra de la qual es diu que afavoreix la meditació i procura la calma i l’harmonia. Els grecs l’anomenaven «krustallos» perquè pensaven que es tractava d’un glaç creat pels déus. Finalment, la gafa, en plata sobredaurada, tanca el cim abans d’esmunyir-se al llarg del caputxó com una sageta. La beina del conducte capil·lar també està lacada, tant per a la sensualitat del tacte com per a una bona fixació, i la ploma és feta d’or i or rodiat (750/1000, 18 quirats) per a un bon confort de l’escriptura.