LES EDICIONS LIMITADES DE PLOMES D’OLGA ALOY
 
Artista de la laca i creadora, Olga Aloy és una de les poques occidentals que treballen la laca natural.
"Urushi” al Japó i “Qi” a la Xina, aquesta laca és la saba de l’arbre Rhus Vernicifera que creix a l’Extrem Orient. Els primers testimonis que en tenim daten de fa uns 5000 anys a.J.C. Aquesta substància, que va ser usada  a l’inici com a revestiment protector, esdevingué un art, “l’art d’una matèria i d’un ofici” com va escriure Bernard Dunand.

Després dels estudis a l’Escola Massana de Barcelona, on obté el títol en Arts Aplicades, especialitat Urushi, Olga Aloy va completar la seva formació al Japó amb els grans mestres d’aquest art. Les seves creacions de joies i objectes han estat premiades nombroses vegades i ha estat la primera europea a rebre el «Gold Prize» de la Ishikawa International Urushi Design Exhibition al Japó. Consellera del «World Urushi Culture Council» i professora a les escoles estatals d’arts i oficis de París, li ha estat confiada la realització de peces especials per a joiers i marques de luxe.

La seva passió pels objectes amb «ànima» l’ha portat a crear plomes excepcionals, fruit del seu savoir-faire amb l’aportació d’artesans experts. La laca natural forneix una alenada de vida que manca en la producció industrial i dissimula la força que té darrere una aparença de fragilitat, alhora que fa de la naturalesa arcaica del seu procés una virtut.

Cada ploma és única i l’elaboració de cada model es limita a nou exemplars. La part tècnica de les peces està elaborada sota la seva responsabilitat i control directe per especialistes escollits, més enllà de la seva expertesa, per la seva implicació amb el principi de «peces d’excepció».

A la regió parisenca, les edicions limitades d’Olga Aloy es venen en exclusiva a POINT PLUME – 21 rue Quentin Bauchard – París 75008.

Per a qualsevol informació relativa a la distribució fora de París i internacionalment, podeu contactar per correu electrònic: urushi.design@olgaaloy.com